Assalammualaikum dan Salam 1 Malaysia..Sepertimana yang dijanjikan saya akan post cerita Komik Strip ini setiap minggu. Terlebih dahulu saya nak ucapkan terima kasih kepada semua sekali yang telah memberi komen dan pandangan yang mengalakkan dalam Komik Blogger_02 dan Komik Blogger_01.

Semua pengkongsian anda tentang pengalaman sebagai seorang blogger amat saya hargainya.Justeru itu kesinambungan dari kisah kedua kita teruskan lagi,kisah Aku Seorang Blogger ketiga pula. Jadikan ia sebagai hiburan dan juga dapat memeriahkan blog ini lagi.

Kisah kali ini mengisahkan apabila dia mengikuti tip-tip dari Otai Blogger bagaimana untuk pengungjung singgah di Blog dia. Dengan mengikut tip tersebut bersungguh-sungguh serta amat yakin bahawa pengunjung blog dia akan meningkat tetapi lain pulak yang jadinya..hahaha..Adakah anda begitu juga?atau Pernah mengalami sitiuasi begini juga?..Bagaimana jalan penyelesaian yang sebenarnya?.


Kongsikan pandangan dan cadangan anda di ruang komen dibawah.Kemungkinan boleh dijadikan untuk bahan Komik seterusnya.


Klik untuk Besar



29 comments

comel kartun tue..saya dulu camtu gak..heheh

Reply

nasib baik saya takde masa nak tambah menda2 tu sume..hehe...

Reply

tak reti nak tambah ape2..
blog saye cume ade entry dan benda yang berguna je..
langsir ke,sofa ke semua tak de..
bunge2 pun tak de..
jemput la selalu singgah..
heheh

Reply

saye pun x brape gemar ngan blog2 yg serabut ngan widget2 bagai tu. ape lagi yg ade lagu2. OMG!! lg simple lg nmpak smart n elegant.

Reply

hehehehe..qiqi nye blog 2 xtau la brt ke x..keh3...suke2 ati je ltk pe yg rse perlu..ehehe

Reply

singgah sini ...dari dulu lagi banyak blog yang suker cerita pasal blog yang banyak widget niekan?

ermmm..ntahlah yer...sebenarnyer blog berat nie ada cara kita boleh bagi ringan walau banyak mana pon widget yang kita nak tepek..

rajin rajin lah cari tutorial yang boleh kita gunakan supaya blog yang berat boleh jadik ringannn...zaman dah canggih...

semua blog yang saya dah singgah unik2 dan menarik2 pada pandangan saya...semuanyer mewakili identiti pemilik blog masing2..
ikut selera masing2...


yang penting kita mestilah happy semasa blogging .. =))

Reply

saya suka simple...minimalis gitu....

Reply

heh, saya lebih suka blog yang simple but nice. and takde widget yang menyemakkan mata. hehe

Reply

huhu comel komiknye... kisah blogger dijadikan kartun =)

Reply

sama la mcm sy dulu.. mase mula2 blaja wat blog,sibuk nak cr widget2 baru..
skrg,susah nak update..byk keje.. huhu

Reply

Thanks all for the comment..
@MissXYa.k.aAbaikan : InsyAllah..

Reply

salam, menarik kartun tu serta mesej yg disampaikan begitu bersahaja dan tepat....

Reply

hehe, kiut je katun tuh, blog akk berat tak? akk pown xde masa nk add widget cecanggih :P

Reply

blog buruk & ringan tapi content ok xde hal lahhh~

Reply

Uiks..aok pelukis kartun juga ke?..

Reply

Blog tak seharusnya memasukkan sesuatu yang pelik dan jelik sampai sibuk nak memasukkan jam,kalendar dan bagai sedangkan berlambak jam pada para pembaca. Ada jugak widget pelik2 dan ada yang suka menokok tambah pelbagai widget..dan akhirnya lod lambat and orang pun chioww dari blog anda..huhu..

susah gak nak memastikan terbaik ni..
blog aku pun simple je..yang banyak iklan2 aku masukkan :P

Reply

kartun yg menarik dan berinformasi.. nice!

Reply

setuju!! lagi byk benda lagi sarat dan lbt loading!! :D

Reply

alkisah seorang blogger....mendalam maksudnye tu...hehehe.nice...:)

Reply

tak reti nak add gadjet banyak2 ni..
and nampak semak sakit mate..hehe
(actually buta it)

Reply

mia suka klu blog juz simple tp mnrik...
seyes plg xska blog yg ad lgu coz ggu kite nak bc entry..
ngeh3..

Reply

Ehe kiut nya katun =D
I'm kinda picky, last2 tidak jadi add bbnyak =(
So, biarkan begitu saja, ok saja

Reply

yeah...i do love simple design tooo:)
tp tu laa.. setiap owner belog ade kegemaran masing2.. ade yg suke tempek bagai kat belog n ade yg suke ala2 simple gituu... but watever it is, mmg best bila BW, boleh tgk mcm2 design shantek2..hehe
paling penting, kita rasa hepi dgn apa yg kta buat:)cartoon tu sgt nice!! suka cartoon tp x pandai melukis..so tgk aje laa....hiks

Reply

Haha.. secara peribadi, pernah gak la jadi camtu. haha. Nampak widget menarik sikit je, bantai letak kat blog. huhu..
Tapi yg penting, sekadar sedap mata memandang dah ok dah. huhu

Yang penting, "memudahkan, bukan menyusahkan"

Reply

menarik komik cam tu... lanjutken

Reply

menarik komik cam tu... lanjutken

Reply