Assalammualikum dan Salam sejahtera,jika anda seorang designer,pastinya ada akan merekabentuk logo untuk sesebuah  perniagaan,syarikat mahupun individu. Untuk menghasilkan logo bukan sahaja perlu nampak cantik dan mantap tetapi mestilah mempunyai maksud yang berkaitan dengan perkhidmatan atau nama tersebut.
Logo itu juga mestilah senang diingati dan mempunyai elemen yang istimewa yang dapat memikat hati pelanggan dan para pemerhati. Oklah di bawah ini saya kongsikan beberapa logo-logo yang boleh di jadikan inspirasi oleh anda semua.





















source : creativefan.com

Ok that all,semoga pengkongsian ini dapat membantu anda.Enjoy!!


>>>Check this out also<<<
Logo Design Love: A Guide to Creating Iconic Brand IdentitiesLetterhead and Logo Design 9 (Letterhead & LOGO Design (Quality)) (v. 9)Logo Design Studio ProLetterhead & Logo Design 10 (Letterhead and Logo Design)


p/s : Diantara logo diatas manakah pilihan anda?

8 comments

nak buat logo yang menarik, tak semestinya complicated...kalau tgok logo2 terkenal pun,semua simple jer. yang penting attractive

Reply

eco frog media sangat catchy! Katak yang sangat menarik!

Reply

wow..
suka kebanyakan dr pd nye..
simple n nice..

Reply

terbaiklah..simple tapi menarik..
ada makna tersendiri tu..hehe

Reply