Assalammualaikum dan Salam 1 Malaysia. Harga Rokok akan naik 70 sen Esok. Saya memang sokong kenaikkan harga ini..hehehe.sebab saya bukan Perokok. Jadi untuk Perokok-perokok tegar di luar sana anda semua kena beringat,mulakan dari sekarang untuk latih diri berhenti ataupun kurangkan menghisap walaupun agak sukar kerana harga ini pastinya akan naik lagi pada masa akan datang.

Ok..untuk membantu kerajaan menyebarkan kempen berhenti Merokok ini, saya telah design-kan Badge untuk para Blogger letak di sidebar secara PERCUMA. Saya pasti ada di kalangan Blogger merokok juga. Dengan meletakkan Badge ini pada Blog anda pastinya akan memberi kesedaran pada Blogger tersebut,walaupun effect-nya sedikit tetapi itu sahaja yang kita mampu untuk membantu perokok. Copy dan paste code dibawah,ada pelbagai bentuk dan design,pilih ikut kesesuain Blog anda. Terima Kasih kerana membantu..Katakan Tak Nak pada Rokok.



Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket




Anda seorang Perokok tegar,sudah berhenti atau mempunyai pengalaman membantu ahli keluarga untuk berhenti?Kongsikan bersama pada ruang komen dibawah.Semoga usaha yang kecil ini dapat membantu mereka semua.InsyAllah!!

22 comments

nice sharing bro. amik satu ye :)

Reply

salam bro..
saya perokok tegar..
alhamdulillah..rasanya
bolehlah kurangkan lepas ni
heran..sebulan puasa boleh
pulak tak merekok di siang
hari..hati tu yang tak ada
niat nak berhenti gamaknya..
he he..

Reply

@ zulkbo :- Tulah..nak seribu daya,xnk seribu dalih..hehehehe

Reply

wah bagus btol..amik satu gak hehe..satu lagi saya x hisap rokok..say no to smoking ;D

Reply

mia curik 1 k.. heheh
mia pn xska guy yg mrokok..
menci...menci..menci... so sesape yg smoking sila bhenti k.. :)

Reply

@ mizz greenApple : k,thx..urm..smelah kte gak..

Reply

memang nice sharing bro, tak nak rokok...

Reply

selamat aku tak merokok.. hehehe.. thanks ea buat penilaian kat blog zairie... yg header tu mmg zairie lemah la.. kreativiti design kurang.. hehehehe

Reply

Sangat² terima kasih kawan! ;D

Reply

memang owang tak nak la rokok kemek camtu..hee..:P

Reply

tengok xde riaksi drastik pom dr smoker.. hheheheh

Reply

Badge ini umpama kempen serta khidmat pesanan pada komuniti yang wajar disokong dan diteruskan :)

Reply

ambik badge satu ye bro..
nak tampal kat dahi dahling aku..
susah sangat la nak berentinyeeee..
eeeeiiiiiiyahhhh...

Reply

Assalamualaikum...

Susah dan liat sungguh perokok ni untuk berhenti menghisap "batang" yang seharusnya diharamkan seperti yang telah dilakukan oleh mufti Negeri Selangor.

Pada kotak dah diletakkan pelbagai gambar yg menunjukkan kesan mudarat akibat rokok. Mereka juga telah tahu bahana merokok ini namun depa ni degil semacam, gian yang sukar mereka nak tinggalkan...

Kerajaan menggalakkan dan menyuruh rakyat berhenti merokok, jauhi rokok, tapi rokok masih lagi dihalalkan dijual di Malaysia, cukai dari rokok masih juga diambil dan ditingkatkan.. Jadinya macam mana rakyat akan berhenti selagi dibenarkan jual. Klu seludup tu cerita bab lain le...

Reply