Assalammualaikum dan Salam 1 Malaysia,Majoriti anda tahu ker tidak rakan-rakan Blogger anda semua asal dari negeri mana?. Di Malaysia ini lebih kurang 100,000 Blog yang berdaftar dengan nuffnang. Jadi bagaimana caranya kita hendak mengetahui asal-usul Blogger yang datang dari seluruh pelusuk negeri di Malaysia.

Justeru itu saya telah design-kan Badge bendera mengikut negeri-negeri Malaysia. Saiz Badge ini yang berukuran 115 x 160px sangat sesuai kalau di letak di sidebar anda dan sememangnya ianya PERCUMA.

Dengan hanya mengikuti Blog ini sebagai Follower,Facebook,Twitter atau Feedburner anda layak untuk memiliki Badge ini. Buat masa ini saya sempat untuk buat  4 negeri sahaja iaitu Johor,Pahang,Sabah dan Sarawak. Jika anda memerlukanya selain dari itu,sila kemukakan di ruang komen.

Sila Copy dan Paste kod dibawah mengikut Negeri asal anda. Setelah letak Badge ini di laman blog anda apakata anda tinggalkan Blog URL anda di ruang komen,bolehlah saya dan rakan-rakan Blog terjah serta dapat merapatkan lagi hubungan jika kita tahu yang Blogger sama Negeri.

bighandesign

bighandesign

bighandesign




bighandesign




P/s: Kongsikan info ini pada rakan-rakan Blogger lain.Thanks and Enjoy!!

46 comments

fahmie hyperlink dah install bende nie.^___^..bro..rasenyer kene tambah GET THIS macam dalam blog fahmie nie...bdway tengs for the FOC badge..

http://fahmiehyperlink.blogspot.com

Reply

perak n kedah tkder ker..buatkanla sekali..he

Reply

@Zulfahmi Abidin : Thanks bro..a'a tul gak ,nnt aku wat..

Reply

@fiq : Hehehe..ok fiq nnt wa design..

Reply

buat la semua negeri..
baru best!! :)
usaha yang baik.. good job bro..

Reply

salam.... selangor punya bila bole ada ni.. hehe

Reply

nice bro :) selangor punya satu hehe tapi aku lahir sarawak kira bolehlah amik badge sarawak dulu

Reply

hehe..thanks all,negeri2 yang lain akn menyusul..tgk kpd permintaan...sllu ar sggh!!

Reply

penang satu!
hehe, lawa badge tu.
;DD

Reply

menarik...
badge melaka satu..huhu..

Reply

nak badge perlis satu !!! kalau ada nanti hoi..hoi kat uncle ek.

Reply

memang bagus ni.. memang kreatif betul le tuan rumah ni

Reply

goood lah,tq sbb buatkan foc je,nk badge sgor pls ;)

Reply

mia org johor ... nak copy ni.. heheh thanks ya...

Reply

salam

hehe nak kedah punye satu... (^___^) ~

http://ceritamanje2.blogspot.com/

Reply

best jugak eek, kalau ada badge ni... bukak je blog dah tau orang mana. ingat nak guna jugaklah...

Reply

aku nampak ada inconsistance pada shading bahagian logo B untuk badge malaysia dan johor tu. kenapa ek?

kalau ada negeri2 lain best ni :D

Reply

i pun nak negeri selangor...i dah follow blog nih

Reply

aku nak putrajaya, nak putrajaya, nak putrajaya jugak... hehe..
kalau tak pon selangor pon jadilah...
tapi aku nak putrajaya jugak...!

hehe jangan marah ek.. saje je tuh..

come visit my blog, get free inspira ride*
luzimamizah.blogspot.com

Reply

http://allaboutciklelayang.blogspot.com/ .. jom johorean ;_)

Reply

AD here from Sarawak but now in KL...cool badges...:) visit me:)

Reply

jazakallahu khairan

ana mohon share ya..dan dijadikan inspirasi..mohon..

tq

Reply

Salam..
aku dah cilok ko punya design (Johor)..terima kasih buat bagde ni..

Reply

http://dilah90.blogspot.com

hehe..org johor

Reply

badge utk negeri sembilan boleh dibuatkan x ? tq

Reply

negeri sembilan ye xde ke???
sedih lak aii.......please...create for n9 badge..
thanks...

Reply

watkan bendera kelantan gak boley?? ..:D

Reply

thanks r buat badge utk sarawak.
kmk syg negeri kmk.
yahh~

Reply

terima kasih. saya guna badge JOHOR.

http://aree8686.blogspot.com/

Reply

Terima kasih share badge yg lawa ni. Kami warga Johor.

http://www.brhomplus.com/

Reply

im johorean!!
thanx share badge....

http://along901143.blogspot.com

Reply

I'm a Johorean. Thank you! :-)

http://shafiq-asimplelife.blogspot.com/

Reply

Terima Kasih diatas kebenaran copy & paste badge.

Saya ambil badge Terengganu.

Dari Mukhatar.

http://mukhatar.blogspot.com

Reply

Terima Kasih

Saya guna badge Kedah. Pinjam ya... untuk wordpress blog saya.

Baik baik belaka... terus copy link terus boleh guna... apa lagi nak... hahaha siok guna

Reply